De prijs van een serre
Kiezen voor een serre als aanbouw of uitbouw geeft uw huis zonder meer een meerwaarde. Een serre zorgt niet alleen voor extra lichtinval en de mogelijkheid om zelfs in de winter en herfst van de eerste zonnestralen te genieten maar creëert daarenboven ook dat extra ruimtegevoel waardoor u meer plaats heeft om vrij te bewegen en uw talrijke spullen hun eigen plek te geven. Hoewel de prijs van een serre op het eerste zicht niet altijd goedkoop mag lijken, is het zonder meer een investering die zich na verloop van tijd zelf terugbetaalt.

 

Serre als uitbouw of serre als aanbouw

De prijs van een serre zal ook afhankelijk zijn van het feit of u kiest voor een serre als aanbouw of voor een serre als uitbouw. Een uitbouwserre is in feite een constructie die tegen de huidige constructie geplaatst wordt. Hierdoor behoudt de huidige woning zijn buitenmuren en deuren. Er hoeft tevens geen rekening gehouden te worden met zaken zoals isolatie voor de muren, het dak en de vloer.  Daarnaast is een WBDBO (Weerstand tegen BrandDoorslag en BrandOverslag, een onderdeel van het Bouwbesluit in het kader van de brandveiligheid) niet noodzakelijk.

Met al deze zaken moet bij een serre als uitbouw wel rekening gehouden worden omdat in dit geval de serre een volwaardig stuk van de woning gaat vormen. De prijs van een serre zal hierdoor bij een serre als uitbouw hoger oplopen dan bij een serre als aanbouw.

Extra zaken die de prijs van een serre bepalen

Naast de eerder aangehaalde keuze voor aanbouw of uitbouw zijn er ook nog een aantal andere, kleinere aspecten die een invloed hebben op de prijs. Zo bepaalt onder andere de constructiemethode mede de prijs van een serre. Ook zaken als de keuze van gordijnen, het al dan niet opteren voor een zonnewering, eventuele installatie van vloerverwarming, etc.

Elk op zich mogen deze onderdelen misschien niet zulke grote kost lijken maar bij elkaar geteld kunnen ze de prijs van een serre serieus de hoogte injagen. Grondig alle zaken, ook deze met betrekking tot inrichting en afwerking, op een rijtje zetten, is dus zeker raadzaam om tot een juiste prijsbepaling van uw serre te komen.

Daarnaast speelt natuurlijk ook het doe-het-zelf aspect een rol in de prijs van een serre. Bent u van plan om uw serre helemaal zelf te zetten dan zal het prijskaartje logischerwijze sterk gereduceerd worden. U hoeft zich op financieel gebied immers enkel en alleen zorgen te maken over de aankoop van de materialen en natuurlijk over de mogelijke vakantiedagen die u moet opnemen.

Kiest u voor een professionele installateur dan loopt de prijs natuurlijk hoger op maar bent u wel zeker van professionele en deskundige plaatsing en advies. Het hangt er maar vanaf wat u wel en niet kan en wat u wel en niet zelf wilt doen.
Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio
Stuur mij serre offertes!