De prijs van een uitbouw
Wat bepaald de prijs van een uitbouw?

prijs uitbouw Een uitbouw aan het huis is voor vele mensen de ideale oplossing om meer ruimte te ontwikkelen zonder hiervoor te hoeven verhuizen. Een verhuizing brengt heel wat administratieve, financiële en tijdrovende rompslomp met zich mee terwijl u bij het kiezen voor een uitbouw perfect in de huidige woning kan blijven wonen en toch voor die extra ruimte en die overvloed aan lichtinval zorgt. Een verhuizing verbleekt vaak bij het idee om te kiezen voor een uitbouw. Om u bij te staan in de keuze zullen we u een helpende hand te reiken en u wat meer info te geven met betrekking tot de prijs uitbouw van uw woning.

De kostprijs van een uitbouw: kostenverhogend

Bij het beslissen tot het bouwen van een uitbouw zijn er een aantal factoren die de prijs van kunnen verhogen. Allereerst is er natuurlijk de keuze van materialen. Dit geldt voor zowel de materialen van de skeletbouw van de uitbouw als voor bijvoorbeeld de gebruikte gevelsteen. Afhankelijk van de materiaalkeuze zal de prijs duurder of goedkoper zijn.

Ook de materiaalkeuze, grootte en modellen van kozijnen en/of schuifpuien doet de prijs verhogen. Kiest u voor een houten, kunststof of aluminium kozijn? Een enkelvoudige schuifpui of eentje bestaande uit 3 opvouwbare onderdelen? Al deze zaken beïnvloeden zonder meer de prijs van een uitbouw.

De prijs van een uitbouw: kostenverlagend

Er zijn ook een aantal manieren om de prijs te drukken. Aangezien we toch allemaal de voor ons ideale uitbouw tegen de laagste prijs willen, is het goed om ook deze zaken even in de schijnwerpers te plaatsen. De eerste manier om de prijs te verlagen, is natuurlijk door zelf de handen uit de mouwen te gaan steken. Win advies in via het Internet of via een plaatselijke uitbouwspecialist en ga gewapend met zijn ideeën en adviezen zelf aan de slag.

Een andere optie is om zelf bepaalde voorbereidings- of afwerkingswerken op zich te nemen en op deze manier de gehele uitbouwprijs goedkoper te maken. De keuze om zelf voor een uitbouw te zorgen is natuurlijk afhankelijk van uw capaciteiten. Bij een uitbouw komen namelijk verschillende aspecten kijken zoals constructieve stabiliteit en isolatiewaarde die een deskundige hand vereisen. Mocht u toch deskundige hulp willen, kunt u ook steeds voorstellen om de specialist ter zake een handje te helpen. Elk uur minder werk drukt de kostprijs.

Een andere kostenverlagende optie is om te kiezen voor een zogenaamde casco uitbouw. Bij een casco uitbouw wordt het volledige “uiterlijk” van de uitbouw voor u gebouwd maar gaat u zelf de rest verzorgen zoals de vloerbedekking, de water- en elektriciteitsaansluiting, het betegelen of schilderen van de wanden, … . Afhankelijk van wat u kunt en niet kunt, kunt u op voorhand met de uitbouwplaatser bespreken wat al dan niet door hem zal verzorgd worden. Zo kunt u de prijs van een uitbouw ook op een noemenswaardige manier verlagen.
Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio
Stuur mij serre offertes!