Serre isolatie

A d v e r t e n t i eSerre isolatie

Bij het isoleren van uw serre moet het isolatiemateriaal voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit. Een overweging kan zijn om uw serre extra comfortabel en energiezuinig te maken, en serre isolatie aan te brengen. De aanschafkosten zullen dan wat hoger uitvallen maar met de stijgende energieprijzen kan dit zeer snel terugverdiend worden.

Isolatiewaarde of U waarde

Serre isolatieOm een idee te  te kunnen krijgen hoe goed een bepaald materiaal isoleert is de U waarde in het leven geroepen. De U waarde geeft aan hoeveel warmte er per seconde per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen de ene zijde van de wand en de andere zijde doorgelaten wordt. Om het eenvoudig te houden: hoe lager de U waarde hoe beter de isolatie van het materiaal. U kunt zich misschien voorstellen dat vooral de glas wordt hierbij een grote rol speelt. Om een idee te krijgen hebben we een aantal glassoorten met de U waarden voor u opgezocht.

  • Enkel glas: U waarde 5,8
  • Dubbelglas: U waarde 2,8
  • HR glas: U waarde 1,6
  • HR + Glas: U waarde 1,4
  • HR ++ glas: U waarde 1,1

Het bovenstaande tabel blijkt dus dat HR++ glas bijna vijf keer zo goed isoleert als enkel glas en meer  als twee keer zo goed in vergelijking tot normaal dubbel glas.

Verwarming in uw serre

Uw serre kan op verschillende manieren verwarmd worden. Zo kunt u kiezen voor vloerverwarming, wandverwarming of verwarming met radiatoren en cv. Indien u kiest voor de vloer- en wandverwarming dan kan dit aangesloten worden op een lage temperatuur verwarmingssysteem. Dit systeem is energiezuinig en zeer comfortabel. Vloerverwarming wordt ook vaak gebruikt in een serre of aanbouw. Vooral’s winters is niets fijner dan ‘s ochtends als u het uw bed komt met uw sokken de serre in te kunnen lopen. Zonder vloerverwarming kan dit erg onaangenaam zijn. ( Meer informatie over de verschillende soorten vloerverwarming vindt u  op vloerverwarminginfo.nl

Elektriciteit

Bedenk in een heel vroeg stadium van de verbouwing waar stopcontacten, stekkerdozen en lichtpunten moeten komen. Hou ook rekening met uw situatie over een paar jaar. Misschien wilt u op dit moment nog geen televisie in de serre, maar dit kan over een aantal jaar misschien anders zijn. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een aantal nog niet gebruikte leidingen leggen. Overleg met uw aannemer of een uitbreiding van de groepenkast nodig is.

A d v e r t e n t i e


A d v e r t e n t i e


Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio

Stuur mij serre offertes!