Serre reparatie

A d v e r t e n t i eAandachtspunten bij de reparatie van een serre

De serre kan op verschillende manier beschadigt raken. Denk aan stormschade, constructiefouten of simpelweg ouderdom. Vaak zijn de mankementen goed te repareren. De volgende alinea’s behandelen veel voorkomende mankementen/beschadigingen en de eventuele oorzaken en oplossingen, en de kosten van een reparatie.

Wat te doen bij lekkage van mijn serre?

Mijn serre is niet waterdicht en vooral met harde wind en storm loopt het water langs de muren en uit het plafond. Dit probleem is er altijd al geweest sinds de bouw van onze woning. Er is al verschillende keren naar gekeken maar tot nu toe zonder resultaat. Wat is hier aan te doen?

Dit probleem kan door verschillende zaken veroorzaakt worden. Het hangt af de hele constructie en de boven liggende muur. Een spouwmuur wordt aan de onderkant dmv een loodslab afgewerkt zodat water dat door de buitenmuur heenslaat af te voeren.

Het kan voorkomen dat de loodslab is niet goed is aangebracht of onderbroken is. Ook slechte aansluiting aan de zijmuren zorgt ervoor dat het water via de onderbrekingen van de loodslab weg sijpelt in plaats van via afvoerkanaaltjes in de gevel.

Een andere oorzaak van lekkage is dat door hevige wind een onderdruk ontstaat. Hierdoor wordt het water als het ware naar binnen gezogen via de opening in de gevel.

Weer een andere mogelijkheid is dat het regenwater, daar waar het langzaam naar beneden druppelt, bij sterke wind horizontaal de serre binnenkomt, via een kier of opening.

Als laatste is het belangrijk dat bij het plaatsen van een serre gelet wordt op de dakhelling van het dak. Om lekkage te voorkomen moet het dak een bepaalde dakhelling (hellingshoek) hebben zodat het regenwater goed doorloopt. Voor meer informatie over deze hellingshoek kun je een kijkje nemen op dakpanneninfo.nl.

A d v e r t e n t i e


A d v e r t e n t i e