Serre dak en overkapping

A d v e r t e n t i eHet serredak of overkapping

Ook het serredak of overkapping van een serre verdient aandacht. U heeft voor de keuze van een serre overkapping twee mogelijkheden: de uitschuifbare overkapping en de vaste overkapping.

Voor het serre dak heeft u de keuze uit een groot assortiment materialen. Daarbij moet rekening worden gehouden met voor welke doeleinden u de serre gaat gebruiken. Ook de locatie is van belang: een serre op het zuiden stelt andere eisen dan een op het noorden. serredak

Zoals de naam al zegt is het bij een uitschuifbare serre overkapping mogelijk om de overkapping bij mooi weer te openen. Het openen van de overkapping wordt vaak elektronisch geregeld door middel van een schakelaar. Deze schakelaar kan zowel handmatig als wel afhankelijk van het weertype bediend worden. Zo kunt u kiezen voor een schakelaar welke bij zon automatisch het dak opent en bij de bewolking of regen het dak automatisch sluit.

Serres en overkappingen kunnen uit verschillende materialen gemaakt worden. Zo zijn er overkappingen gemaakt van polycarbonaat of geheel van glas. Ook zijn ze te verkrijgen in een heldere of zonwerende variant. De overkapping van een serre is dus erg belangrijk en verdient zeker de aandacht.

De zonwerende serre overkapping

zonwerende serre overkapping

Om oververhitting veroorzaakt door de zon tegen te gaan kunt u kiezen voor een zonwerende overkapping. Dit type overkapping zorgt ervoor dat de zon inval en warmte buiten de serre blijft waardoor de temperatuur in de zomer aangenaam blijft. De keuze voor dit type serre overkapping hangt natuurlijk af van de positie (Noord, Oost, Zuid, West) van uw serre. Indien uw serre op het noorden, westen of oosten ligt is het wellicht overbodig of juist onverstandig om voor een zonwerende overkapping te kiezen. Een serre op het zuiden kan juist veel baat hebben bij een zonwerende serre overkapping.

 

Een volledig glazen serre dak of niet?

Zoals in het vorige paragraaf aangegeven is een glazen serredakĀ  prachtig, maar indien uw serre op het zuiden gelegen is kan dit ook voor een behoorlijke warmte stijging zorgen. Een goede oplossing is dan misschien te kiezen voor een combinatie tussen een dak met betrekking en een glazen dak. Het is zelfs mogelijk om een mobiele dakbedekking te kiezen waardoor u met een druk op de knop wisselt tussen een glazen dak of een bedekte dak.

 

A d v e r t e n t i e


A d v e r t e n t i e


Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio

Stuur mij serre offertes!