De aluminium serre

A d v e r t e n t i eDe kenmerken van een aluminium serre

aluminium serreHet voordeel van het gebruik van aluminium bij de bouw van een aluminium serre is dat aluminium een zeer licht materiaal is. Voor de bouw van een aluminium serre is namelijk een redelijk grote overspanning nodig. Aluminium heeft een grote draagkracht waardoor het skelet van de serre slank kan blijven. Op deze manier blijft er voldoende plaats over voor lichtinval.

Aluminium serres zijn duurzaam, sterk, vorm- en maatvast en vergen weinig onderhoud. Om condensvorming te voorkomen is het verstandig om voor thermisch geïsoleerde profielen te kiezen welke dit tegen gaan. Aluminium is daarnaast in elk wensbare kleur te krijgen.

Isolatiewaarde en overschilderen

De isolatiewaarde van aluminium is minder dan dat van hout. Tegenwoordig is aluminium prima te isoleren. Dit brengt wel wat wat extra kosten met zich mee. Het onderhoud van een aluminium serre is gering. U hoeft niet te schilderen en kunt kiezen uit een enorm veel kleuren. Let er wel op dat indien u uw huis een andere kleur geeft, een aluminium serre moeilijker overschilder aar is. U zult dit doel een professional moeten laten doen indien u wilt voorkomen dat de verf later scheurt of afbladdert.

De stijl van uw huis

Let bij de aanschaf van een serre ook op de stijl van uw huis. Heeft u een ouder klassieker huis dan is een houten serre wellicht mooier dan een aluminium serre. Bij modernere huizen komen kunststof serres of aluminium serres vaak beter tot hun recht. Er zijn overigens ook aluminium en kunststof serres verkrijgbaar met een hout of houtnerf motief.

Schoonmaken van de serre

Als aluminium aan lucht wordt blootgesteld wordt er direct een oxide laag gevormd wordt. Dit is hetzelfde als wat we bij ijzer “roest” noemen. Deze oxide laag maakt het aluminium iets doffer, maar zorgt er tevens voor dat het aluminium afgesloten wordt voor zuurstof. Hierdoor zal het aluminium nooit door roesten. Schoonmaken van deze laag is om eerder genoemde reden dus ook niet aan te raden, mede omdat de laag zeer snel weer aanwezig zal zijn.

Vlekken en ander vuil op uw aluminium serre kunt u verwijderen met speciale producten. Belgom aluminium cleaner kunt u gebruiken voor het reinigen, polijsten, beschermen en glanzend maken.

Voordelen

  • Zeer licht materiaal, grote overspanning mogelijk
  • Weinig tot geen onderhoud
  • Vorm en maatvast
  • Past goed bij moderne woningen
  • Profielen steeds mooier, verschil met hout is nauwelijks te zien

Nadelen

  • Lastig overschilderbaar
  • Past minder goed bij authentieke huizen
  • Lastiger te repareren
  • Gaten boren in de serre is niet aan te raden

Prijsinformatie en vrijblijvende offerte

De aanschaf van een serre is een flinke investering. Serre prijzen vergelijken is dan ook onoverkomelijk om uiteindelijk tot een keuze te komen waar u jarenlang plezier van zult beleven.

Serreinformatie.nl werkt op landelijk niveau nauw samen met kwalitatieve serre leveranciers. Indien u (vrijblijvend) een prijsopgaaf wilt ontvangen van uw serre, dan kunt u gebruik maken van ons offerte formulier. Wij bekijken uw offerte en sturen deze vervolgens door naar 4 leveranciers in uw regio. Deze maken een offerte op basis van uw wensen welke u binnen korte tijd na aanvraag in uw brievenbus ontvangt.

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan! Jarno Dijkgraaf

Serrespecialist, serreinformatie.nl

A d v e r t e n t i e


A d v e r t e n t i e


Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio

Stuur mij serre offertes!

Veel gestelde vragen over aluminium serres

Kun je een aluminium serre isoleren?

Heeft iemand tips/adviezen hoe ik de aluminium profielen “warmer” kan krijgen? Die van het dak zijn hol maar die van de ramen en schuifpui zijn vrij plat.

Dit is alleen te voorkomen door thermisch onderbroken profielen toe te passen (bij moderne aluminium kozijnen is dit het geval). Een serre is doorgaans niet open verbonden met het huis als gebruiksruimte. Daarom meestal een eenvoudigere constructie en vaak ook nog enkel (veiligheids-)glas. De aannemer/installateur heeft u mogelijk niet goed voorgelicht over voor- en nadelen van de toegepaste constructie. Achteraf isoleren is vrijwel niet te doen. Voor een optimaal effect zou dit aan de buitenzijde moeten gebeuren. Hierbij goed rekening houden met vocht (aantasting materiaal/laklaag) en andere weersinvloeden.

Wat is de prijs van een aluminium serre?

Een aluminium serre van 3.50 m x 2.45 m met een driedelige schuifpui en HR++ gelaagd veiligheidsglas is al verkrijgbaar vanaf ongeveer €9.900,- Indien u de exacte prijs wilt weten, vraag dan een offerte aan via ons offerteformulier. U ontvangt dan snel een offerte op maat, uiteraard gratis en vrijblijvend.