Serre bouwen

A d v e r t e n t i e 

Serre aanbouwEen serre aanbouwen geeft u de keuze uit een aantal mogelijkheden. Zo zult u moeten besluiten of u een houten, kunststof, of een aluminium serre wilt laten aanbouwen.

Ook is het bij de serrebouw verstandig na te denken over de plaatsing van de serre. Het beste is om de serre aan de zonkant van uw huis te bouwen zodat u optimaal profiteert van de zonne-energie. Daarnaast zult u moeten kiezen of u de serre gaat verwarmen of niet. Indien u dit niet doet dan kunt u de serre van enkel glas bouwen.

Vraag eenvoudig meerdere offertes aan voor de bouw van een serre via onze offerteservice.

Serre aanbouwen, de afmetingen

Bij de aanbouw van een serre bent u uiteraard afhankelijk van de achterliggende woning. Bij de bouw van een serre wordt vaak de minimale oppervlakte van 3 m bij 2,4 m aangehouden. De ervaring leert dat indien u deze minimale oppervlakte aanhoudt uw voldoende ruimte heeft om te zitten en om eventuele planten te plaatsen.

De fundering van een serre

serre fundering

Een goede fundering voorkomt problemen achteraf

De fundering van een serre hoeft niet zo zwaar te zijn als die voor een stenen huis. Vaak wordt er ook voor een hangende serre gekozen. Aan de buitenkant langs de voet van de serre worden meestal roosters geplaatst of grind gestrooid. Regenwater kan op deze manier worden opgevangen en snel worden afgevoerd naar de bodem. Hiermee wordt voorkomen dat de serre te lang nat en vochtig blijft.

Het dak van de serre

Bij de bouw van een serre verdient het dak vaak extra aandacht. Allereerst zult u ervoor moeten zorgen dat het dak een minimale dakhelling van tenminste 15 graden heeft. Hiermee zorgt u ervoor dat de regenwater makkelijk afgevloeid wordt en er geen viezigheid op het dak blijft liggen. Soms wordt er bij de serre uitbouw voor een glazen dak gekozen. Dit heeft een aantal nadelen zoals warmteverlies, en kans op condensvorming en oververhitting in de zomer. Overleg uitvoerig met uw leverancier over de mogelijke problemen welke kunnen ontstaan bij de keuze voor een glazen dak.

Serre aanbouwen, de vloer van de serre

Ook de vloer van de serre is een zeer belangrijke keuze bij serre aanbouw. De dikte en massiviteit van de vloer zorgt namelijk voor opslag van zonnewarmte. Hoe dikker de vloer hoe meer zonnewarmte er opgeslagen kan worden. Zodra de zon ’s avonds verdwenen is komt deze warmte vrij. Vooral stenen tegelvloeren houden de warmte prima vast. Vraag hiernaar bij uw leverancier.

Aansluiting van de serre aan uw gevel

indien u een onverwarmde serre heeft over deze niet per se luchtdicht te zijn. Aangezien een serre voortdurend voldoende geïsoleerd moet worden is het geen enkel probleem als de aansluiting met uw huis niet volledig luchtdicht is. Uiteraard moet de serre wel waterdicht zijn. Voor de aansluiting op de gevel is het verstandig geen lood of zinkhoudende materialen te gebruiken. Bij regen spoelen er namelijk metaaldeeltjes uit deze materialen en indien dit neerslaat aluminium veroorzaakt het corrosie. Beter is het om elastische kit te gebruiken zoals siliconenkit.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Wilt u meer informatie over de bouw van een serre? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

A d v e r t e n t i e


A d v e r t e n t i e


Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij leveranciers in uw woonplaats of regio

Stuur mij serre offertes!